Enzimes szőrtelenítés

Enzimes szőrtelenítés

Epilar system egyszerű és biztonságos szőrtelenítő rendszer. Minden  bőr és  szőrtípusra (világos és ősz szálakra, érzékeny bőrre is) a test bármely részén egyaránt alkalmazható. Akár nyáron is! Fájdalommentes, nem allergizál. A kezelések csak néhány plusz percet vesznek igénybe a gyantázás után. Sikeres és tartós az eredmény. Két fehérjebontó enzim, (tripszin és kimotripszin) olyan kémiai folyamatot indítanak el, mely során lebomlanak a szőrnövekedésért felelős sejtek. A bőr más anyagaival nem  lép kapcsolatba, és nem kerül be a keringési rendszerbe sem.

Egy teljes kúrát kell végigcsinálni, hogy a teljes szőrnövési fázist lefedjük (anagén, katagén, telogén). Csak az anagén fázisban  lehet hatásosan kezelni a szőrt, mert ilyenkor  a papillasejt kapcsolatban van a szőrtüsző alapjával. Amennyiben ebben a fázisban a növekvő szőrt eltávolítjuk gyantával, vagy csipesszel, a papillasejtek hozzáférhetővé válnak. Az üres szőrtüszőn át az Epilár system enzimjei elérik ezeket a sejteket, és lebontják azokat, így gátolva a szőrnövekedést. Ehhez minimum 12 alkalomra van szükség, 2-6 heti rendszerességgel.Az eljárásnak más kedvező hatása is van:csökkenti a következő szőrtelenítési folyamat fájdalmát, a bőrt simává teszi. A visszanövő szálak mennyisége minden kezelés után csökken.

Rólam

Pozsárkóné Bittó Edina kozmetikus mester vagyok, 24 éve elhivatottja ennek a szép, érdekes, állandóan megújuló szakmának. Rendszeresen veszek részt előadásokon, szakmai továbbképzéseken, hogy vendégeimet a hagyományos kezelések mellett széleskörű szolgáltatásokkal, új eljárásokkal tudjam kezelni.